Ανδρας

Το πρώτο SUV της Seat

Το Alteca σημαίνει την ισπανική επίθεση στη δημοφιλέστερη κατηγορία οχημάτων της ευρωπαϊκής αγοράς…

Πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά που η κατηγορία των crossover / SUV κατάφερε στο σύνολό της να προσπεράσει όλες τις υπόλοιπες και να «εγκατασταθεί» στην κορυφή της πυραμίδας των πωλήσεων σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. Με δεδομένη, λοιπόν, τη δημοτικότητα της εν λόγω κλάσης, η οποία ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία εδώ και αρκετά χρόνια, η παρουσία της Seat σε αυτή δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί μονόδρομο για την περαιτέρω «ανάπτυξη» της μάρκας…

Κάπως έτσι, λοιπόν, προέκυψε το νέο Ateca, ένα μικρο-μεσαίο crossover που κατά την πάγια τακτική της Seat οφείλει την ονομασία του σε κάποια ισπανική πόλη.

Σχεδιαστικά, η εταιρεία βάδισε σε γνώριμα μονοπάτια ακολουθώντας αρκετά το αισθητικό DNA του πρωτοτύπου 20V20. Το «ψηλωμένο» αυτό Leon, το οποίο καλείται να αντιπαρατεθεί όχι μόνο με το Tiguan της «μαμάς» VW, αλλά και με τον πρωταθλητή πωλήσεων της κατηγορίας, Nissan Qashqai, βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB, ενώ διαθέτει συνολικό μήκος 4,36 μέτρα. Αισθητικά, ξεχωρίζει για τηντραπεζοειδή εμπρός μάσκα, τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LEDκαθώς και για το δυναμικό, αν και αρκετά «συγκρατημένο» ως προς την τόλμη του, πίσω μέρος…

Στο εσωτερικό, οι φόρμες που υιοθετούνται είναι γνώριμες. Εν προκειμένω, το νέο Ateca προσφέρει όλες τις σύγχρονες δυνατότητες συνδεσιμότητας, με το infotainment σύστημα με το οποίο εξοπλίζεται να είναι συμβατό τόσο με το Apple CarPlay, όσο και με το Android Auto. Σε ότι αφορά στους χώρους, οι προσθιοκίνητες εκδόσεις εξασφαλίζουν χώρο φόρτωσης με μέγιστη χωρητικότητα 510 λίτρων και οι τετρακίνητες (4Drive), 485 λίτρων.

Το νέο Seat Ateca θα διατίθεται ήδη από το λανσάρισμά του με πέντε στο σύνολο μηχανικά σύνολα, ντίζελ και βενζίνης, με απόδοση που ξεκινά από τους 115 ίππους και καταλήγει στους 190 ίππους. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο SUV στην ιστορία της Seat φιλοξενεί τον 1.000αρη 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης του Ομίλου VW, ο οποίος αποδίδει115 ίππους, καθώς και τον 1.400αρη TSI του τελευταίου, με ισχύ 150 ίππων. Για τους λάτρεις της πετρελαιοκίνησης, η Seat εξασφάλισε τις υπηρεσίες των κινητήρων 1.6 TDIκαι 2.0 TDI, με τον πρώτο να αποδίδει 115 ίππους και τον δεύτερο 150 ή 190 ίππους.

Η πρεμιέρα του ισπανικού SUV θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το εμπορικό, δε, ντεμπούτο του αναμένεται μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες σε τιμές που μένει να προσδιοριστούν για κάθε μια από τις επιμέρους αγορές στις οποίες θα διατεθεί._Χ.Α.

Related posts

Κερδισε την!

Το λαχανικό που βάζει φρένο στην υπερπλασία του προστάτη!

Ποιο στυλ ανδρικών ρούχων να επιλέξεις ανάλογα με την ηλικία σου!

Leave a Comment