Ανδρας

Έρευνα: σε ποιες χώρες οι άντρες έπιασαν το ξεσκονόπανο;

Σύμφωνα με νέα έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε πολλά μέρη του κόσμου αρχίζει να αχνοφαίνεται μία νέα κοινωνική πραγματικότητα, η οποία θέλει τους άντρες να αναλαμβάνουν όλο και περισσότερες δουλειές στο σπίτι και τις γυναίκες λιγότερες. Δείτε σχετικό πίνακα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στατιστικά από 19 χώρες, διαπιστώνοντας ότι αν και οι γυναίκες συνεχίζουν να ξοδεύουν, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, περισσότερες ώρες ανά ημέρα στις δουλειές του σπιτιού σε σχέση με τους άνδρες, ο μέσος χρόνος που περνούν οι τελευταίοι κάνοντας οικιακές εργασίες αυξάνεται, στα περισσότερα κράτη, τις τελευταίες δεκαετίες.

Παράλληλα, μειώνεται αισθητά ο χρόνος που περνούν οι γυναίκες στις δουλειές του σπιτιού, με αποτέλεσμα μία σύγκλιση. “Υπάρχει μία γενική κίνηση προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης ισότητας των φύλων [όσο αφορά τις δουλειές του σπιτιού]. αλλά με σημαντικές διαφορές από χώρα σε χώρα, τόσο στο επίπεδο όσο και στον ρυθμό της σύγκλισης”, γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Ειδικότερα, στα πλαίσια της νέας έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Demographic Research, λήφθηκαν υπόψη 66 παλαιότερες μελέτες, σε μία προσπάθεια να αποκαλυφθεί εάν η κατανομή των οικιακών εργασιών (καθάρισμα, μαγείρεμα, πλύσιμο ρούχων) έχει αλλάξει μεταξύ 1961 και 2011 για τα δύο φύλα και με ποιο τρόπο.9635339673484518741
pathfinder.gr

Related posts

Η Rita Ora χωρίς εσώρουχο στην έξοδο της

Κολάζει η Αγγελίνα Ματαλιωτάκη!

Τι πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου πριν διαλέξεις το επόμενο gadget.

Leave a Comment