Γυναικα

Δε φαντάζεστε τι μπορείτε να καθαρίσετε με το λεμόνι

Το λεμόνι εκτός από …μυρωδάτο και υγιεινό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καθημερινότητά μας με πολλούς τρόπους: ως καθαριστικό, αρωματικό, απολυμαντικό, ακόμα και ως …γιατρικό!
Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικές μόνο από τις χρήσεις του λεμονιού που θα σας διευκολύνουν:
Ασπρα ρούχα, ξέξασπρα: Βάλτε λίγο χυμό λεμονιού (2-3 κουταλιές)σε μία λεκάνη με λίγο ζεστό νερό,μουλιάζετε τα ρούχα και τα τοποθετείτε στο πλυντήριο. Εναλλακτικά ρίχνετε μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού στον κάδο του πλυντηρίου.

Μυρωδιές στο φούρνο μικροκυμάτων,τέλος. Βάλτε ένα μπολάκι με ¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού μέσα στο φούρνο σε λειτουργία για 5 λεπτά και οι οσμές θα απομακρυνθούν.

Μελάνι στα ρούχα σας; Ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού στο λεκέ, αφήστε να «ποτίσει» και το βάζετε αμέσως το ρούχο στο πλυντήριο για πλύσιμο.

Αν σας έχουν θαμπώσει τα μπρούτζινα ή χάλκινα αντικείμενα, ανακατέψτε λίγο λεμόνι με αλάτι ή μαγειρική σόδα και στη συνέχεια τοποθετήστε το μείγμα πάνω στη μαυρισμένη επιφάνεια. Το αφήνετε για 2-3 λεπτά, σκουπίζετε με ένα βρεγμένο πανί και στη συνέχεια με ένα στεγνό.

Αν τα άλατα δεν φεύγουν με τίποτα, δοκιμάστε να τα περάσετε με μια λεμονόκουπα.

Το λεμόνι,όπως,και το ξύδι,είναι ιδανικό για να αφαιρέσετε τα λίπη από τα ταπεράκια.

Το λεμόνι με λίγο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το πλύσιμο των φρούτων. Απομακρύνει μικρόβια και ίχνη φυτοφαρμάκων.

Αν δεν φεύγει με τίποτα η μυρωδιά των σκουπιδιών, δοκιμάστε να τοποθετήσετε φλούδες λεμονιού μέσα στη σακούλα σκουπιδιών. Θα πρέπει να τις ανανεώνετε όμως, γιατί χάνουν την ευωδιαστή μυρωδιά τους μετά από μερικές ημέρες.

Επίσης, το λεμόνι μαζί με νερό, βοηθάει στην αντιμετώπιση της καούρας.

Related posts

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου μελαγχόλησε…

Adele: Πέθανε ο πατέρας της σε ηλικία 57 ετών

Αλέξανδρος

Το σώμα της απόλυτης γυναίκας χωρις ρετούς

Leave a Comment