Ανδρας

Το μεταδοτικό χαμόγελο και πώς θα το αποκτήσεις

Έχεις παρατηρήσει τι είναι αυτό που κάνει τους σταρ του Χόλιγουντ να ξεχωρίζουν; Το χαμόγελό τους. Όσο πιο λαμπερό είναι, τόσο περισσότερο τραβάει τα φλας των φωτογράφων. Αυτό το χαμόγελο, όμως, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των διασήμων. Μπορείς να το αποκτήσεις και εσύ, αρκεί να τηρήσεις μερικούς βασικούς κανόνες διατροφής και υγιεινής.

Μείνε μακριά από τη ζάχαρη

Θα το ξέρεις ήδη, αλλά δεν είναι κακό να το τονίσουμε. Όπως σου έλεγε και η μαμά σου όταν ήσουν μπόμπιρας, η ζάχαρη είναι ό,τι χειρότερο για τα δόντια. Για την ακρίβεια, όσο πιο αφράτο είναι ένα ζαχαρωτό, τόσο το χειρότερο για τα δόντια σου που κινδυνεύουν από την τερηδόνα. Το ίδιο συμβαίνει και με την υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικών, εξαιτίας της υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης που περιέχουν.

Επίσης, μην έχεις την εντύπωση πως τα κιτρώδη φρούτα είναι αθώα. Μπορεί η βιταμίνη C που περιέχουν να είναι σωτήρια, η υπερβολική κατανάλωση τους, όμως, μπορεί να διαλύσει με την πάροδο του χρόνου το σμάλτο των δοντιών σου. Τέλος, φρόντισε να κρατάς απόσταση από τα energy drinks. Αν και ιδανικά για μετά την προπόνηση, κάποια από αυτά περιέχουν όξινα συστατικά καθώς και ποσότητα ζάχαρης.

Βούρτσιζε τα δόντια σου όσο πιο συχνά μπορείς

Αν μπορούσες να είσαι συνεχώς με μία οδοντόβουρτσα στο χέρι, τόσο το καλύτερο για σένα και για το χαμόγελό σου. Ξεκίνα με τον σωστό εξοπλισμό. Οι μαλακές βούρτσες συνιστώνται περισσότερο, προκειμένου τα ούλα σου να είναι προστατευμένα σε κάθε βούρτσισμα. Για όσους έχουν ουλίτιδα και τα ούλα τους ματώνουν εύκολα, η μαλακή οδοντόβουρτσα είναι η μόνη που πρέπει να μπαίνει στο μπάνιο τους. Φρόντισε να βουρτσίζεις τα δόντια σου μετά από κάθε γεύμα – διαφορετικά τα «τρώνε» και τα μικρόβια που βρίσκονται στο στόμα σου – και τουλάχιστον για δύο λεπτά κάθε φορά. Να τα βουρτσίζεις οπωσδήποτε μετά το πρωινό και πριν τον βραδινό ύπνο και φρόντιζε ν’ αλλάζεις οδοντόβουρτσα κάθε τρεις μήνες.

Μην φοβάσαι τον οδοντίατρο

Η επίσκεψη στον οδοντίατρο δεν είναι σαν εκείνη στον κουρέα. Πρέπει, ωστόσο, να τη σκέφτεσαι με τον ίδιο τρόπο. Οι τακτικές επισκέψεις δεν είναι μόνο για καθαρισμό των δοντιών σου, αλλά και για εξέταση ώστε να γνωρίζεις τι γίνεται «εκεί μέσα». Αν κάποιο δόντι χρειάζεται σφράγισμα ή άλλη παρόμοια περιποίηση, πίστεψέ μας, θέλεις να το αντιμετωπίσεις όσο νωρίτερα γίνεται, προτού προχωρήσουν οι φλεγμονές και οι πόνοι. Φρόντισε να τον επισκέπτεσαι τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και το χαμόγελό σου ανέπαφο.

Related posts

5 τροφές που πρέπει να αποφύγεις αν σκοπεύεις να κάνεις σεξ

5 Τρόποι για πιο γρήγορα αποτελέσματα στο γυμναστήριο

Πώς οι ισχυροί του πλανήτη αλλάζουν το μέλλον μας στον ελεύθερο χρόνο τους.

Leave a Comment