Χωρίς κατηγορία

Το νέο Renault Megane

Η τέταρτη γενιά του μοντέλου τον Απρίλιο στην Ελλάδα

Το νέο Megane εντυπωσιάζει με το design του. Οι δημιουργοί του δηλώνουν ότι αυτό ακριβώς ήταν ο στόχος τους: να μην περνάει πουθενά απαρατήρητο. Η αλήθεια είναι ότι το καταφέρνει και με το παραπάνω, με τα εμπρός και πίσω φωτιστικά να βγάζουν μάτια με το design τους.

Το αμάξωμα έχει μεγαλώσει και στις τρεις διαστάσεις (μήκος 4,36 μ.), με τα μετατρόχια να συγκαταλέγονται, πλέον, ανάμεσα στα μεγαλύτερα της κατηγορίας και το μεταξόνιο των 2,67 μ. να δίνει τη λύση στο θέμα των χώρων, όπου υπέφερε το απερχόμενο μοντέλο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, σε συνδυασμό με τον πολύ κοντό πίσω πρόβολο. Ο χώρος αποσκευών έχει καθαρή χωρητικότητα 434 λτ., που γίνονται 1.247 με την αναδίπλωση της πλάτης του πίσω καθίσματος.

renault_73849_global_en

 

Καλεσμένοι της Renault στο Κασκάις της Πορτογαλίας, αρχικά είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε την κορυφαία (προς το παρόν) έκδοση GT, με κινητήρα 1,6 λίτρων που αποδίδει 205 ίππους, 7τάχυτο σασμάν διπλού συμπλέκτη και το σύστημα τετραδιεύθυνσης 4Control της γαλλικής εταιρείας. Το αυτοκίνητο είναι ό,τι ακριβώς προδίδει το ακρωνύμιο GT: σβέλτο σε κάθε συνθήκη, φορτωμένο με εξοπλισμό και ηλεκτρονικά γκάτζετς, έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης σε κάθε είδους οδόστρωμα, κάτι που παρατηρήσαμε και στη ντίζελ έκδοση των 130 ίππων, είναι άνετο παντού και πάντα, χωρίς όμως να παίρνει υπερβολικές κλίσεις στις στροφές. Και στις δύο εκδόσεις, φαίνεται ότι έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά στο πλαίσιο, με την ανάρτηση να διαβάζει σωστά ακόμη και σε μπαλωμένους δρόμους παρόμοιους με τους ελληνικούς.

Η γκάμα του νέου Megane είναι πληρέστατη, με εκδόσεις βενζίνης (TCe) 100, 130 ή 205 ίππων, ενώ οι ντίζελ κινητήρες ξεκινούν από το γνωστό 1.5 dCi (90 ή 110 ίππους) και φθάνουν στον 1.6 dCi των 130 ίππων. Οι dCi 110 και TCe 130 έχουν κιβώτιο διπλού συμπλέκτη σαν έξτρα, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και έκδοση GT με κινητήρα ντίζελ 165 ίππων. Το μοντέλο θα ξεκινήσει την πορεία του στην ελληνική αγορά στα μέσα Απριλίου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts

Mακιγιαζ βήμα-βήμα για να είστε λαμπερές στο ρεβεγιόν

Διάλεξε το τέλειο μάξι φόρεμα

Άγριο κράξιμο στον Παντελίδη για φωτογραφία πρόκληση από το κέντρο του

Leave a Comment