Ανδρας

Kάποιες καλές προτάσεις για τα 6 τριήμερα του 2016

Εμείς πάντως έχουμε κανονίσει κάτι

 

Καθαρή Δευτέρα, 12 – 14 Μαρτίου

Που; Γαλαξίδι.

Γιατί; Τα «αλευρομουτζουρώματα» είναι η μεγαλύτερη γιορτή της πανέμορφης ναυτικής πολιτείας και ταυτόχρονα μεγάλη τουριστική ατραξιόν της.Εκατοντάδες άνθρωποι, κάτοικοι και επισκέπτες, καλυμμένοι ως γιατροί χωρίς σύνορα σε περιοχή με Ebola (κοινώς «αεροστεγώς») πετούν χούφτες αλεύρι ανακατεμένου με βαφή, ο ένας στον άλλο. Το τέλειο «αεροστεγώς» ουδείς το έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, οπότε όλοι καταλήγουν αναγκαστικά κάτω από τη ντουσιέρα. Μια πολύ κεφάτη γιορτή σε μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας.
Εναλλακτικά: Βενετία ή Νίκαια (Γαλλίας) – κοστίζουν όμως πολύ περισσότερο. Μην ξεχνάτε πως η Καθαρή Δευτέρη «κλείνει» τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού, το οποίο στις δύο αυτές πόλεις εορτάζεται ιδιαίτερα.
Πόσοι; Παρέα. Στο χαβαλέ διασκεδάζουν καλύτερα οι πολλοί.
Μη χάσετε: Τα γεμιστά κρεμμύδια – η τοπική σπεσιαλιτέ του Γαλαξιδιού.
Ταλαιπωρία; Ελαφριά –το οδήγημα μέχρι το Γαλαξίδι.

25η Μαρτίου (25 – 27)

Που; Ρώμη.

Γιατί; Γιατί όχι; Εξάλλου εκεί οδηγούν όλοι οι δρόμοι… Το πιο φτηνό «εξωτερικό», εξαιρουμένων των Βαλκανίων και της Τουρκίας – και με διαφορετική ποιότητα. Διαφορετικά διαμορφώνει τον ρομαντικό ψυχισμό ενός ζευγαριού ένα «σαλτιμπόκα αλά ρομάνα» υπό τους ήχους ιταλικών τραγουδιών και διαφορετικό ένα «Άντανα κεμπάπ» συνοδευόμενο από τη μελωδία του «ράμπι, ράμπι, μάσαλαααααα».
Εναλλακτικά: Κωνσταντινούπολη – δικοί μας άνθρωποι. Αλληλοκαταλαβαινόμαστε, λατρεύουμε κοινές γεύσεις, διαθέτουν και ένα τόνο «ανατολίτικου μυστηρίου». Το πρόβλημα είναι οι διαθέσεις των τζιχαντιστών.
Πόσοι; Ζευγάρι εννοείται…
Μη χάσετε: Τα «ζευγαρίστικα» αξιοθέατα, όπως την Piazza di Spagna και τη Fontana de Trevi (το διάσημο συντριβάνι που έναντι νομίσματος υλοποιεί μια ευχή).
Ταλαιπωρία; Αν εξαιρέσεις την πολύ πρωινή departure για τη Ρώμη, ουδεμία, ακόμη και ταξιδεύοντας 2 ώρες με τη Ryanair.

 

Πάσχα / Πρωτομαγιά, 30 Απριλίου – 2 Μαίου

Που; Μύκονος.

Γιατί; Για να διαμορφώσεις μια σωστή γνώμη (ακόμη και αν δεν έχεις ξαναπάει) για τις ποιοτικές δυνατότητες του νησιού. Από τον Ιούλιο μέχρι και τις 20 Αυγούστου το νησί ευχαριστιούνται μόνο Άραβες, Τούρκοι, νεόπλουτοι, Ρώσοι ολιγάρχες, μοντέλα και εγχώρια σελέμπριτι.
Εναλλακτικά: Ναύπακτος. Μια πολύ όμορφη παραθαλάσσια πόλη που πίσω της ορθώνεται η Ρούμελη – η πατρίδα του σουβλιστού αρνιού.
Πόσοι; Με παρέα, για να έχει νόημα και το τσούγκρισμα των αβγών.
Μη χάσετε: Το κορυφαίο αξιοθέατο του νησιού, το σούπερ μάρκετ Δήλος (με D.J. και με προϊόντα που δεν βρίσκεις στην Αθήνα. Το Nammos, ως υπόδειγμα beach bar / restaurant (προτού πλακώσουν οι κοσμικοί κάφροι)
Ταλαιπωρία; Ουδεμία, αν πάτε με το γρήγορο. Ελαφρά, αν πάτε με το γρήγορο και καπνίζετε.

Αγίου Πνεύματος, 18 – 20 Ιουνίου

Που; Στη λακωνική Μάνη, στο «Κυρίμαι» στο Γερολιμένα.

Γιατί; Επειδή πρόκειται για ένα πανέμορφο μέρος, απομονωμένο (με πολλές όμως εναλλακτικές τριγύρω). Το «Κυρίμαι» αποτελεί ένα συγκλονιστικό πάντρεμα παραδοσιακής δόμησης και σύγχρονων ανέσεων.
Εναλλακτικά: Στο Τainaron Βlue Retreat, μια αντίστοιχης ποιότητας μονάδα. Ένα πυργόσπιτο με πισίνα, τρία μόνο δωμάτια και μεγαλειώδη θέα στη θάλασσα των Κυθήρων και στο νοτιότερο άκρο της Πελοποννήσου.
Πόσοι; Ζευγάρι. Είναι το ιδανικότερο μέρος για να «ανανεώσετε τους όρκους» σας, όπως λένε / κάνουν οι Αμερικανοί.
Μη χάσετε: Βόλτες / επισκέψεις στα παρακείμενα χωριά. Τους γαστριμαργικούς οργασμούς με θαλασσινά στον Τάκη στο Λιμένι.
Ταλαιπωρία; Το οδήγημα μέχρι εκεί.

Δεκαπενταύγουστος, 13 – 15 Αυγούστου

Που; Στον κόλπο της Νάπολι, στο Σορέντο.

Γιατί; Επειδή πρόκειται για τον προσιτό κοσμοπολίτικο προορισμό της Ιταλίας, με πανέμορφη θέα στο Τυρρηνικό πέλαγος και το Κάπρι, δε «βουλιάζει» από κόσμο όπως τα ελληνικά νησιά κι επειδή δεν είμαστε εθισμένοι στα ιταλικά πανηγύρια.
Εναλλακτικά: Κάπου στην Κόστα, την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου απέναντι από την Ύδρα και τις Σπέτσες (που περιλαμβάνει και το Πόρτο Χέλι).
Πόσοι; Με παρέα οπωσδήποτε.
Μη χάσετε: Το μαγευτικό πανηγύρι της Santa Maria Assunta στο γειτονικό Ποζιτάνο στις 15 με τις φωτισμένες βάρκες στο κόλπο του Αμάλφι και τα βεγγαλικά το βράδυ (μόνο που θα χρειαστεί να αναχωρήσετε στις 16/8). Μην αμελήσετε να παραγγείλετε μια σαλάτα Καπρέζε (ή μια συνονόματη πίτσα) με ντοματάκια Σαν Μαρτζάνο και μοτσαρέλα (και τα δύο εξαιρετικά τοπικά προϊόντα).
Ταλαιπωρία; Πρωινό ξύπνημα στο «πήγαινε», ανταπόκριση στη Ρώμη (αν δεν βολεύει η απ’ ευθείας πτήση της Easyjet), στο άθλιο αεροδρόμιο (μόνο εφόσον είσαι καπνιστής) Leonardo da Vinci.

28η Οκτωβρίου, 28 – 30 Οκτωβρίου

Που: Τρίκαλα Κορινθίας.

Γιατί; Γιατί είναι ένας πανέμορφος τόπος, με μικρές ξενοδοχειακές μονάδες με άπλετο «κουλέρ λοκάλ» και τζάκια (εάν τα επισκεφτείτε αργότερα, διαθέτουν και χιονοδρομικό – τα Τρίκαλα, όχι οι μονάδες).
Εναλλακτικά: Ύδρα ή Σπετσες (εφόσον ευνοεί ο καιρός, μια και εύκολα κάποιος αποκλείεται). Δύο πολύ κοντινά νησιά που διαθέτουν αισθητική και δυνατότητες διασκέδασης.
Πόσοι; Με παρέα. Αν εξαιρέσεις το τοπίο, το μέρος δεν προσφέρει εναλλακτικές. Οπότε, τζάκι, μπιρίμπα, χαβαλές…
Μη χάσετε: Την τοπική μαθητική παρέλαση – θα σας γυρίσει πίσω σε άλλες εποχές.
Ταλαιπωρία; Καμία (η οδήγηση είναι ολιγόωρη).

Related posts

Amy Childs με μαγιό!

Η χαλάστρα του… μεθυσμένου Κλούνεϊ

Ασυγκράτητος ο Σταν!

Leave a Comment