Ανδρας

8 σημάδια για να καταλάβεις αν είναι ερωτευμένη

Τι παθαίνουν οι γυναίκες όταν σε ερωτεύονται

 

Η Δανάη Τερζάκου αναλύει πώς αντιδρά ο γυναικείος οργανισμός, όταν οι αναγνώστριές της ερωτεύονται. Το μόνο που έχεις λοιπόν να κάνεις την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείς, δεν είναι να μαδήσεις τη μαργαρίτα, αλλά να «διαβάσεις» σωστά τα παρακάτω σημάδια.

 

1. Η εγκεφαλική της δραστηριότητα αλλάζει

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, η αγάπη ενεργοποιεί 12 περιοχές του εγκεφάλου της. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι περισσότερες γυναίκες καταλαβαίνουν εάν είναι ερωτευμένες. Αυτό κατ’ επέκταση σημαίνει πως σαφώς και μπορεί να υπάρξει έρωτας με την πρώτη ματιά.

 

2. Οι καρδιακοί της παλμοί επιβραδύνονται

Όταν είναι ερωτευμένη, εκκρίνονται ορισμένες ορμόνες, οι οποίες επιβραδύνουν την αρτηριακή πίεση αλλά και τους παλμούς σου.

 

3. Έχει κακό ύπνο

Όταν ερωτεύεται η ποιότητα του ύπνου της πέφτει κατακόρυφα, και αυτό γιατι σκέφτεται το αντικείμενο του πόθου της. Πάνω από μια έρευνες έχουν δείξει ότι χάνει περίπου μία ώρα από τον ύπνο της ανά νύχτα.

 

4. Απαλύνονται οι πόνοι

Ο έρωτας και η αγάπη διεγείρουν τους ίδιους νευρο-υποδοχείς του εγκεφάλου με τα αναλγητικά σύμφωνα με την έρευνα που διεξαχθεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Stanford.

 

5. Ξεχνάει εύκολα

Όταν είναι ερωτευμένη, ο εγκέφαλός της απελευθερώνει την ωκυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης. Η εν λόγω ουσία επηρεάζει ανασταλτικά τη μνήμη.

 

6. Η προσοχή της αποσπάται

Από τη στιγμή που σκέφτεται διαρκώς τον σύντροφό της, είναι φυσικό επακόλουθο να μην είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένη και αφοσιωμένη σε άλλες ενασχολήσεις.

 

7. Η φωνή της γίνεται πιο ψιλή

Όταν μια γυναίκα μιλά σε ένα άντρα που την ελκύει η φωνή της ανεβαίνει μερικές οκτάβες. Δεν υπάρχει εξήγηση, απλά συμβαίνει.

 

8. Η αίσθηση του γλυκού γίνεται πιο έντονη.

Τουτέστιν, οτιδήποτε και να τρώει θα το αντιλαμβάνεται ελαφρώς πιο γλυκό από ότι πραγματικά είναι.

Related posts

ΠΑΡ’ ΤΗΣ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ.

Τα μυστικά που οι γυναίκες δύσκολα αποκαλύπτουν στο σύντροφό τους

5 Συνήθειες που βλάπτουν το «εργαλείο» σου!

Leave a Comment