harry
Ανδρας

Ο πρίγκιπας Harry, μιλάει για πρώτη φορά για το «κενό» που άφησε ο θάνατος της μητέρας του

Πρίγκιπας Harry για Diana: «Ο θάνατος της άφησε ένα μεγάλο κενό μέσα μου»

Ο πρίγκιπας Harry έγραψε έναν εγκάρδιο και διορατικό πρόλογο για ένα παιδικό βιβλίο για παιδιά υγειονομικών που έχασαν έναν γονέα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Το βιβλίο «Hospital by the Hill» του Chris Connaughton και εικονογραφημένο από τον Fay Troote, είναι η ιστορία ενός παιδιού του οποίου η μητέρα είχε εργαστεί σε νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πέθανε.

Ο Δούκας του Sussex, 36 ετών, απευθύνεται σε παιδιά που αντιμετωπίζουν τον πόνο του πένθους μετά την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου εν μέσω της πανδημίας COVID-19 και ο ίδιος μοιράζεται τα συναισθήματα του μετά από την δική του απώλεια, της μητέρας του Diana, το 1997.

Στον πρόλογο, ο πρίγκιπας Harry, μιλάει για πρώτη φορά για το «κενό» που άφησε ο θάνατος της μητέρας του και συμβουλεύει τα μικρά παιδιά:

«Αν διαβάζεις αυτό το βιβλίο, είναι επειδή έχεις χάσει τον γονιό σου ή κάποιον αγαπημένο σου και ενώ επιθυμώ να είχα τη δύναμη να σε αγκαλιάσω αμέσως τώρα, ελπίζω αυτή η ιστορία να μπορέσει να σε παρηγορήσει γνωρίζοντας πως δεν είσαι μόνος», ξεκινάει.

«Όταν ήμουν μικρό αγόρι έχασα τη μαμά μου. Τότε δεν ήθελα να το πιστέψω ή να το αποδεχθώ και έμεινε ένα τεράστιο κενό μέσα μου. Ξέρω πώς αισθάνεσαι και θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι με τον καιρό, αυτό το κενό θα γεμίσει με τόση αγάπη και υποστήριξη», γράφει ο Harry.

«Ο καθένας μας διαχειρίζεται την απώλεια με διαφορετικό τρόπο, αλλά όταν ένας γονιός πηγαίνει στον παράδεισο, μου έχουν πει ότι το πνεύμα τους, η αγάπη τους και η ανάμνησή τους δεν φεύγει. Υπάρχουν πάντα μαζί σου και μπορείς να τα κρατήσεις για πάντα. Πιστεύω ότι αυτό είναι αλήθεια», συνεχίζει.

Ο πρίγκιπας Harry, απευθυνόμενος σε κάθε παιδί ξεχωριστά «μιλάει» μέσα στην καρδιά τους και λέει: «Ξέρω ότι αυτό το πρόσωπο ήταν ιδιαίτερο για εσένα, ήταν κάποιος απίστευτα ευγενικός, τρυφερός και στοργικός, λόγω και της δουλειάς που επέλεξε να κάνει. Το να βοηθάς τους άλλους είναι μία από τις πιο σημαντικές δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος».

Στον πρόλογο ο Harry συμμερίζεται απόλυτα τον πόνο των παιδιών: «Μπορεί να νιώθεις μόνος, λυπημένος, θυμωμένος τώρα, αλλά αυτά τα συναισθήματα θα περάσουν. Και θα σου υποσχεθώ κάτι: θα νιώσεις καλύτερα και πιο δυνατός όταν είσαι έτοιμος να μιλήσεις για το πώς σε κάνει να νιώθεις αυτό», καταλήγει.

Το εικονογραφημένο βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 23 Μαρτίου για την Εθνική Ημέρα Αντανάκλασης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο ιδρυτής του φιλανθρωπικού οργανισμού Simon Says Child Bereavement Support οργάνωσε τη δημοσίευση του βιβλίου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα διανεμηθεί δωρεάν σε παιδιά στη Βρετανία.

Στα σχεδόν 25 χρόνια από το θάνατο της Diana, ο Harry ακολούθησε τα βήματα της με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της αγάπης του για φιλανθρωπική εργασία.

Μίλησε στην Oprah Winfrey αυτό το μήνα για το πώς ένιωσε την «”παρουσία” της Diana σε όλη αυτή τη διαδικασία», αφήνοντας την Αγγλία για την Αμερική. Είπε, «Νομίζω ότι το περίμενε», προσθέτοντας, «Θα αισθανόταν πολύ θυμωμένη με το πώς έχει καταλήξει όλο αυτό και πολύ στεναχωρημένη. Αλλά τελικά, το μόνο που ήθελε ήταν να είμαστε ευτυχισμένοι».
πηγή

Related posts

Ποιο στυλ ανδρικών ρούχων να επιλέξεις ανάλογα με την ηλικία σου!

Πέντε φήμες για το iPhone 7 που μάλλον θα βγουν αληθινές

Γυμνόστηθη στην παραλία η Άρτεμις Αστεριάδη! (ΦΩΤΟ)

Leave a Comment